Dashboard reparatie is iets waar wij regelmatig voor worden benaderd, wij repareren geen dashboards waarbij de airbags zijn afgegaan. De stoffen die vrijkomen bij ontploffing van een airbag maken het onmogelijk om dit te repareren en te voorzien van een flocklaag. Mocht u uw dashboard willen laten repareren vragen wij u om zo min mogelijk proberen te verwijderen van het dashboards.. Wij hebben grote aantallen dashboards gerepareerd en kunnen goed inschatten wat wel en wat niet mogelijk is.

In deze blog laten wij een aantal voorbeelden zien van dashboards die door ons zijn gerepareerd en hoe wij hierin te werk gaan.  Over het algemeen komen wij de volgende schades tegen die goed zijn te repareren;

  • Dashboards waarbij de bovenlaag los komt van de onderlaag ( bekend probleem bij oa. de Nissan Patrol)
  • Dashboards met schroefgaten
  • Dashboards waarbij de (kunst)leder bovenlaag is ingescheurd

De schade moet alvorens het flocken worden gerepareerd, bij dashboards waarbij de bovenlaag loslaat (zie onderstaande afbeelding) wordt over het algemeen de toplaag volledig verwijderd. Vervolgens wordt deze gestabiliseerd en voorbehandeld waarna deze geflockt kan worden. Onderstaande afbeelding laat een Nissan Patrol dashboard zien voor en na de reparatie.

(Schroef) gaten of dashboards met scheuren worden op dezelfde wijze gerepareerd. Eerst wordt het dashboard geschuurd en ontvet. Vervolgens worden de gaten of scheuren uitgefreesd zodat er een goed hechting mogelijk is.

De gaten/scheuren worden vervolgens opgevuld met een speciale epoxy, mogelijk moet dit in meerdere keren worden aangebracht.  Als de epoxy is opgedroogd en de schade voldoende is opgevuld wordt het dashboard geschuurd, ontvet en verder voorbereid op het flocken.

Mocht u meer informatie willen over dashboard reparatie of u wilt een offerte aanvragen, neem dan contact met ons op.

Chat openen
Kunnen we u helpen?